Rookstop

Door de aanbeveling van het kmi om woensdag en donderdag binnen te blijven hebben wij besloten om in de namiddag de Winkel te sluiten.
Woe 24/07 open van 8h30 tot 12h
Do 25/07 Open van 8h30 tot 12h
Vrijdag 26/07 Open van 8h30 tot 18h30

E-cigarette versus cigarette

Stoppen met roken ?

Stoppen met roken is natuurlijk goed voor je gezondheid. Wie stopt met roken heeft al na een paar jaar veel minder kans op hart- en vaatziekten. Die kans is dan bijna gelijk aan het risico van mensendie nooit rookten. Voor kanker duurt het langer om het risico weer bijna gelijk te krijgen met nietrokers. Maar het kan zeker! En stoppen is pure gezondheidswinst, op elke leeftijd. ( Source KWF kankerbestrijding )

Zijn e-sigaretten een gezond(er) alternatief ?

In een elektronische sigaret of e-sigaret wordt een vloeistof verhit en omgezet in damp. De gebruiker ademt geen rook in, maar damp. E-roken wordt daarom ook dampen genoemd. De e-sigaret met nicotine is een vrij nieuw product dat sinds 2016 ook op de Belgische markt toegelaten is. Er zijn e-sigaretten met en zonder nicotine. ( Source Alles over kanker - kom op tegen kanker )


Stoppen met roken met de e-sigaret...

De e-sigaret kan je helpen om te stoppen met roken of kan zorgen voor een minder risicovol rookgedrag. De e-sigaret kan ook gecombineerd worden met andere hulpmiddelen om te stoppen met roken. ( Source tabakstop )


Een nieuw hulpmiddel bij een rookstop...

Je hebt misschien al geprobeerd om te stoppen met roken en je kreeg misschien te maken met zeer onaangename ontwenningsverschijnselen. De nicotine in de tabaksrook is een drug en de ontwenning van nicotine laat zich snel en duidelijk voelen. Om de ontwenning te verlichten, stellen tabakologen vaak voor om nicotine te nemen onder de vorm van nicotinevervangers, te koop in de apotheek (patches, tabletten, enz.). Deze hulpmiddelen zijn erkend in de medische wereld want het is wetenschappelijk bewezen dat ze helpen bij het stoppen met roken.


In 2015 vaardigde de Hoge Gezondheidsraad een advies uit over de elektronische sigaret. Volgens dit advies leveren de in de wetenschappelijke literatuur gepubliceerde experimenten bemoedigende resultaten op over de efficiëntie van de e-sigaret bij het verminderen of stoppen met roken. Er zijn echter nog niet voldoende gegevens beschikbaar om hier met zekerheid uitspraken over te doen. 

Hier kunt u de samenvatting lezen van het "ADVIES VAN DE HOGE GEZONDHEIDSRAAD nr. 9265" ( Source: www.health.belgium.be )

Stand van zaken: elektronische sigaret


Samenvattend meent de HGR dat het gebruik van e-sigaretten met nicotine een plaats kan krijgen in het tabaksontmoedigingsbeleid. Hierbij is de primaire focus het terugdringen van het roken van tabak. Secundair acht de HGR vanuit volksgezondheidsoogpunt ook het ongelimiteerd (blijven) gebruiken van de e-sigaret op zich onwenselijk. Hij pleit ervoor om het beperken van dampen en van nicotinegebruik onderdeel van dat beleid te maken. Blijvende waakzaamheid is evenwel geboden dat deze secundaire doelstelling de primaire doelstelling (verminderen van prevalentie van roken) niet in het gedrang brengt: het is immers verkieslijk een nicotinevervangmiddel (Nicotine replacement therapy (NRT) / e-sigaret) op lange termijn te blijven gebruiken, eerder dan het risico te lopen opnieuw te beginnen met het roken van tabak.

Je kan de e-sigaret gebruiken als nicotinevervanger maar...

Dan moet je wel een e-sigaret kopen met nicotine en een krachtig model kiezen. Er bestaan intussen al 3 generaties e-sigaretten en enkel de 2de en de 3de generatie bleken voldoende krachtig om nicotine toe te dienen.


Het principe van de nicotinevervangers en de e-sigaret berust in beide gevallen op de geleidelijke afbouw van de doses nicotine om zo de hersenen zachtjes te laten ontwennen. In deze tussenfase neem je nog nicotine in, maar ontsnap je aan de meer dan 4.000 chemische stoffen in de tabaksrook (waarvan er zo’n 70 kankerverwekkend zijn).  Met de e-sigaret is er blootstelling aan andere stoffen, maar het risico is kleiner en het gebruik blijft beperkt tot de ontwenningsperiode.


De e-sigaret combineren met andere methodes...

De e-sigaret kan gecombineerd worden met andere nicotinevervangers, bijvoorbeeld met patches. Indien je als roker meer dan de 21 mg nicotine uit een patch nodig hebt, kan je die combineren met orale vervangers (tabletten, kauwgum, spray, inhaler, …) of met de e-sigaret met nicotine. Deze combinatie resulteert in een dosering die nodig is om op een comfortabele manier te ontwennen. Orale nicotinevervangers zorgen voor kleine nicotinepieken in het organisme zodat je de drang naar een sigaret beter kan opvangen.


Zich laten begeleiden door een tabakoloog...

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Daarom raden we je aan om je  te laten begeleiden door een tabakoloog: zowel vooraf (voorbereidende fase) als tijdens de eerste periode na de rookstop. De e-sigaret kan je helpen bij de fysieke ontwenning van de nicotine, maar er moet ook rekening worden gehouden met de psychologische en gedragsaspecten van de verslaving. Na de rookstop kan de tabakoloog ook tips geven om niet te hervallen. Waar kan je een tabakoloog vinden?

Uiteraard kunt u ook terecht in onze winkel te Ieper, waar ons deskundig Team u ten volle zal ondersteunen tijdens de afbouw van de traditionele sigaret. Wist u trouwens... dat de afbouw van nicotine héél snel gaat met de E-sigaret? Meer info nodig, contacteer ons via info@cbvape.be of via ons nummer +32478046220.

CB-VAPE


* E-Cigarettes / Cigarettes électroniques

* E-Liquids /  Liquides pour e-cigarettes

* Accessoires


* TPD2 gekeurd /  Conform TPD2

CONTACT US

Diksmuidseweg 130

8900 Ieper (Belgium)

+32478046220

OPENING HOURS


A service with a big smile!!

T

Monday - Friday: 08:30 to 18:30

Saturday:  1/9 tem 31/3 09:00 to 18:00

Saturday 1/4 tem 30/8: 9:00 to 17:00

Sunday & Holidays: Closed

© CB-Vape 2018 Copyright. All Rights Reserved.

Groothandel in E-cig / Elektronische sigaretten / E-liquids / Atomizers  / Clearomizers / Aroma's / Bases / Boosters / E-pen

Grossiste en E-cigarettes / E-liquides / Résistances / Aromes / Bases / Boosters / Stick électronique

CB-Vape Your partner for vape & vaping

Order before 15.00 delivery tommorow

From 8.30 till 18.00u Mo -Sa

info@cbvape.be

VAT BE 0812.139.230

IBAN BE 81-7380-2766-4624 BIC KREDBEBB


HEADQUARTER

CASH BLANCKE BVBA

WITTEB BURG 60 8670 OOSTDUINKERKE