Q&A

Door de aanbeveling van het kmi om woensdag en donderdag binnen te blijven hebben wij besloten om in de namiddag de Winkel te sluiten.
Woe 24/07 open van 8h30 tot 12h
Do 25/07 Open van 8h30 tot 12h
Vrijdag 26/07 Open van 8h30 tot 18h30

Q & A

DoYou have any questions ?


Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen betreffende E-cigaretten & Liquids.


Iets niet gevonden?

Neem dan zeker contact op met het CB-Vape Team die u de nodige informatie zal verschaffen

Is een elektronische sigaret slecht voor de longen ?

Voorstanders van de e-sigaret beweren dat deze een absolute vooruitgang is tegenover tabak en de gewone sigaret. In sommige landen zoals wordt de elektronische sigaret dan ook als een geneesmiddel beschouwd. In Frankrijk zijn er zelfs medische debatten aan de gang waar dokters kankerpatiënten melden te stoppen met roken.  In deze optiek wordt verwezen naar de functie van de e-sigaret als middel om te stoppen met roken. Uiteraard staat hierrond nog heel veel discussie. E-sigaretten met nicotine blijven immers hun verslavend karakter behouden doordat ze die stof bevatten.


Is een elektronische sigaret echt gezonder ?

Hoewel de meeste e-sigaretten ook nicotine bevatten, zijn ze op het vlak van gezondheid toch minder schadelijk dan de klassieke sigaret. Een elektronische sigaret bevat immers geen teer, en bij het roken ervan komt er geen koolstofmonoxide vrij. Bepaalde medische kanalen beweren zelfs dat de e-sigaret tot 97% gezonder zou zijn dan de traditionele tabak sigaret. Wanneer u de traditionele sigaret vervangt door de e-sigaret zijn er meteen al voordelen voor de gezondheid. Door elektronisch te roken krijg je  een betere smaak- en reukzin  en ondervinden de tanden geen last van vervuilende aanslag omwille de rook. De algemene conditie is veel beter door het roken van de elektronische sigaret en bovendien is de huid gezonder dan wanneer u tabak sigaretten rookt.


Is een e-sigaret een hulpmiddel voor het stoppen met roken ?

Inderdaad kunt u stoppen met roken door middel van het gebruik van een E-cigarette. Wist u trouwens dat vele dokters het aanbevelen? Extra informatie nodig ? Lees dan de uitleg van E- sigaret versus traditionele sigaret door de hoge gezondheidsraad.


Hoe zit het met de smaken van e-liquid ?

Als elektronische roker, damper, kunt u naast het gehalte aan nicotine  ook bijkomende smaakstoffen kiezen. Deze stoffen geven de elektrische sigaret een extra smaak. Er bestaan reeds tal van smaken e-liquid fruit zoals: kers, appel, banaan... maar ook tal van e-liquid met muntsmaak,   koffie, cola, en vele andere... Het contrast met de tabaksrook die je smaakpapillen negatief beïnvloedt is dus erg groot. Dankzij deze smaakstoffen wordt roken door sommigen weer gezien als "smaakvol". Wist u dat zelfs personen die niet roken starten met dampen en dit door het dermate grote aanbod van e-liquid smaken?


Hoe kan ik best mijn e-liquid bewaren en wat is de tht ( ten minste houdbaar tot ) ?

E-liquid bewaart u best op een koele, droge en  donkere plaats. bewaar de e-liquid buiten het bereik van kinderen. De meeste liquids zijn 1,5 tot 2 jaar houdbaar. Het bestandsdeel PG (Propyleen Glycol) zorgt dat de vloeistof zo lang houdbaar is. Belangrijk om weten is dat liquids  met 80% of meer VG (Vegetable Glycerin)  ongeveer 1 jaar houdbaar zijn.


Hoelang kan ik dampen met een e-liquid van 10ml ?

De tijd die u met een 10ml liquid doet hangt af van de hoeveelheid van het dampen. 1ml e-liquid    kunt u vergelijken aan ongeveer 17 sigaretten. Dus iemand die een pakje van 20 traditionele sigaretten per dag rookt kan met 10ml e-liquid  een goede week aan de slag!


Kan elke e-liquid in elke e-sigaret ?

Liquids met een hoog gehalte aan Vegetable Glycerine zijn veel dikker en vormen stroop. Hiermee kunnen niet alle elektronische sigaretten mee overweg. Alle elektronische sigaretten kunnen een e-liquid verwerken tot 50% VG. Vraag meer uitleg bij je CB-Vape vapecenter.


Wat betekent PG ?

PG staat voor Propyleen Glycol en wordt gebruikt voor de goede binding met de smaakstoffen. Zo krijgt u bij elke trek evenveel smaak naar binnen. PG zorgt er tevens voor dat er een "throat hit" ( kriebel in de keel ) optreed.  Hoe hoger het PG percentage, hoe sterker de throat hit wordt. Vooral mensen die een e-sigaret roken met nicotine willen de throat hit ervaren. Deze mensen raden wij aan om een liquid te kopen met een 65% PG / 35% VG of 70% PH / 30% VG verhouding.


Wat betekent VG ?

VG staat voor Vegetable Glycerine en is een plantaardige stof. Deze wordt toegevoegd om zichtbare damp te creëren waardoor je ook daadwerkelijk damp uitblaast. Hoge VG heb je nodig om veel damp ( rook ) te genereren. Hoe hoger het percentage aan VG in de liquid aanwezig is, hoe dikker de liquid wordt. Opgepast! Niet alle e-sigaretten kunnen hiermee even goed overweg !


Wat zit er nu precies in een  e-liquid ?

De samenstelling van e-vloeistof kan variëren, thans over het algemeen bestaat ze uit volgende componenten: de basis van de vloeistof bestaat uit Propyleen Glycol ( PG )en/of Vegetable Glycerine ( VG ).  Deze substantie zorgt ervoor dat er zichtbare damp wordt geproduceerd. 
Deze stof wordt aangevuld met water, e-liquid smaakstoffen en eventueel nicotine. De smaakstoffen genereren niet alleen smaak maar spelen ook een rol in de  “Throat Hit’. ( Kriebel in de keel ). Sommige stoffen zorgen voor meer “kriebel” in de keel en benaderen daardoor meer het gevoel  als een gewone tabakssigaret.


Hoe kan ik de nicotinegehaltes van e-liquid vergelijken versus de gewone sigaret ?

In de e-liquid wordt het nicotinegehalte weergegeven in mg/ml. De sterkte van de nicotine in de e-liquid dat u bij CB-Vape kan vinden gaat van 0mg tot 18 mg. Net zoals bij de traditionele sigaretten hebt u bij e-liquids ook verschillende sterktes. 0mg voor dampers die geen behoefte hebben aan nicotine. Zo ontwikkelt u ook geen verslaving, vandaar het voordeel versus de gewone sigaret waar u geen kan vinden met 0mg nicotine! 3 mg staat voor ultra light, 6 mg is dan weer te vergelijken met een light sigaret. E-liquid met 12mg zijn te vergelijken met sterktes van een light tot medium traditionele sigaret en de 18mg staat  gelijk aan de standaard zwaardere sigaretten.


Een vraag gesteld door startende vapers: welke liquid is de beste ?

Welke sterkte? Welke smaak?  Uiteraard zijn dit correcte vragen echter  ligt het antwoord moeilijker, want iedereen heeft een andere smaak of voorkeur.  Als u niet weet wat te kiezen dan geven wij u de raad te starten met een instap e-sigaret. Kies e-liquid navullingen van bekende merken, deze producenten staan garant voor kwaliteit en een gegarandeerd veilig product. Kies voor een “neutrale” tabaksmaak, wissel eventueel tussen verschillende smaken van tabak, zoals British, Virginia, Havana, Blonde... Verlies uzelf niet in het  massale aanbod van smaken. wanneer u blijft dampen en van het roken verlost kan geraken, kunt u ze één voor één ontdekken! Koop in het begin geen grote hoeveelheden e- liquid in, ontdek en zoek uit wat u zelf het beste vindt!  Een hint: E-liquid verkoop over internet is verboden in België dit voor de veiligheid van de consument... Stap dus uw CB-Vape Vaporshop binnen en geniet van een deskundige uitleg door getrainde medewerkers.


Hoe maakt u de grootste en dikste dampwolken ?

Wanneer u grote, dikke dampwolken wilt uitblazen dan is een liquid met een grote hoeveelheid Vegatable Glycerine ( VG ) wat u nodig hebt. Vraag in uw CB-Vape Vaporshop naar e-liquid met de grootste hoeveelheid VG. Daarmee kunt u gegarandeerd leuke Vapetricks testen beoefenen. Neem hier alvast een kijkje op kringen blazen en grootse dampwolken!


Waar kan ik mijn e-liquid kopen ?

U kunt verschillende smaken e-liquid kopen bij de CB-Vape Dealers of bij de CB-Vapeshop te Ieper. De dealers zijn gevestigd over geheel België. Neem gerust contact op met CB-Vape voor het vinden van een verdeler in uw streek!


Ik heb minder smaak met mijn e-sigaret of het smaakt verbrand, hoe komt dat ?

Wanneer de smaak afneemt of de e-sigaret krijgt een verbrande smaak dant is het tijd om de "coil" ( het verwarmingselement ) van uw elektronische sigaret te vervangen.


Wanneer ik damp heb ik pijn in de keel,  hoe komt dat ?

Wanneer u tijdens het dampen last krijgt van teveel kriebel tot pijn in de keel dan hebt u wellicht een e-liquid met een te hoog  Propyleen Glycol (PG) gehalte. Hierbij raden we u aan om e-liquids te kopen met een hoger Vegatable Glycerine ( VG  ) gehalte. Opgepast! Wanneer u boven de 50% gaat  dient u eerst te analyseren of uw e-sigaret de stroperige e-liquid aankan!


Wat is een clearomizer, een cartonizer  of een atomizer ?

Dit zijn allemaal namen voor ongeveer hetzelfde product: de verbrander. De verbrander is één van de meest belangrijke onderdelen van uw e-sigaret omdat deze voor de damp en ook smaak van de e-liquid zorgt. Er zijn heel veel verbranders op de markt. Velen hiervan zijn van een zeer slechte kwaliteit en worden tegen extra lage prijzen aangeboden. Koop enkel verbranders van betrouwbare producenten. De atomizer is een verbruiksartikel dat naargelang gebruik  meegaat.


Hoe vult u de clearomizer ?

Omdat er tal van  atomizers / clearomizers op de markt zijn is hier moeilijk een antwoord op te geven, zo wordt de ene clearomizer aan de bovenkant gevuld en de andere clearomizer aan de onderkant. Wat ze allemaal gelijk hebben is dat het van belang is dat er geen e-iquid in het middengedeelte terecht komt, namelijk in de verbrander (Coil) dit voorkomt e-liquid in de mond en verlengt de levensduur van uw coil.


Waarom lekt mijn clearomizer ?

Wij verkopen uitsluitend producten, van betrouwbare producenten, die uitgebreid getest zijn en niet lekken. Echter in de praktijk komt het wel eens voor dat er lekkages zijn. Deze lekkages zijn meestal te wijten aan onjuist gebruik. Uw atomizer  of clearomizer is voorzien van rubberen afdichtringetjes. Verlies deze niet tijdens de schoonmaak en zorg dat ze er correct opzitten! Dit is een eerste gouden regel! Een andere reden is dat de atomizer niet tijdig  schoongemaakt wordt waardoor opgedroogde e-liquids ervoor zorgen dat de atomizer of clearomizer niet meer goed sluit. Tot slot is het niet goed dichtdraaien van demontabele atomizers of clearomizers eveneens een reden tot lekken.


Wat is een coil ?

De coil is het belangrijkste onderdeel van de clearomizer. Die zorgt voor een perfecte smaak en een correcte verbranding van de e-liquid. Koop altijd originele coils van betrouwbare merken. Dealternatieve imitatie coils zorgen vaak voor een slechte dichting en daardoor ontstaan de lekkages. Originele coils zorgen voor véél betere smaak en dikkere dampwolken terwijl dat alternatieve coils minder damp en smaak ontwikkelen. Bovendien zijn ze veel sneller aan vervanging toe. In coils heb je inmiddels diverse varianten. De standaard coil die gebruikt maakt van één verbrander. Er bestaan ook dual coils die gebruik maken van twee verbranders en van  "bottom dual coil" deze  gebruikt ook dubbele verbranders die aan de bodem van de clearomizer zitten. Vraag  meer informatie bij uw CB-Vape Vaporshop!


Kan ik mijn  e-sigaret meenemen op het vliegtuig ?

De e-liquid wordt héél lopend door de luchtdruk in het vliegtuig en loopt helemaal uit. Daarom kunt u best de liquid uit u clearomizer doen. Plaats er een doekje om en steek die in een gesloten plastieken zakje. De e-sigaret mag enkel in de handbagage meegenomen worden. Voor de veiligheid van het vervoer in het vliegtuig zijn de batterijen het grootste probleem.  Bij vervoer in de handbagage heeft de vliegtuigbemanning de mogelijkheid tot ingrijpen wanneer er iets verkeerd gaat. Wat in het bagageruim niet kan. Koop uw batterijen bij betrouwbare winkels en gebruik alleen batterijen die  goedgekeurd zijn. trouwens, wist u dat de meeste explosies en branden ontstaan met niet originele nagemaakte batterijen?


Hoe kan ik mijn e-sigaret in het vliegtuig vervoeren ?

Ze moeten verplicht in de handbagage meegenomen worden op het vliegtuig. Neem maatregelen  om ervan zeker te zijn dat deze niet per ongeluk geactiveerd kunnen worden. Het makkelijkste hierbij is de batterijen los van de clearomizers maken voor het vervoer. Reservebatterijen die in de handbagage zitten moeten beschermd zijn tegen kortsluiting door ze apart te verpakken. Isoleer de contactpunten door die met plakband af te dekken. Plaats de e-sigaret en losse stukken apart verpakt in een plastieken zak.


Mag ik mijn batterijen opladen in het vliegtuig?

Batterijen opladen in het vliegtuig is verboden. daarnaast is het eveneens verboden de e-sigaret te gebruiken in het vliegtuig, net zoals het traditionele roken.


Mag ik e-liquids meenemen op het vliegtuig ?

E-liquid mag meegenomen worden  in de handbagage gezien deze verpakt zitten in 10ml. Deze moeten in een doorzichtig en sluitbaar plastiek zakje gestopt worden. neem niet teveel mee. Verpak de rest goed en plaats ze in uw reiskoffer.


Waar kan ik e-liquid als particulier kopen ?

Bezoek onze CB-Vapeshop te Ieper, Diksmuidseweg 130 8900 Ieper of neem contact met CB-Vape voor een dealer in uw regio.


Wat betekent de nieuwe regelgeving voor België ?

Door de nieuwe regelgeving mag er een België geen e-liquid met nicotine verkocht worden in een verpakking groter verpakking dan 10ml.

Online verkopen en het publiceren van foto's van producten op de webshop zijn verboden. Onze webshop voor particulieren is dus puur informatief. Sorry voor het ongemak!CB-VAPE


* E-Cigarettes / Cigarettes électroniques

* E-Liquids /  Liquides pour e-cigarettes

* Accessoires


* TPD2 gekeurd /  Conform TPD2

CONTACT US

Diksmuidseweg 130

8900 Ieper (Belgium)

+32478046220

OPENING HOURS


A service with a big smile!!

T

Monday - Friday: 08:30 to 18:30

Saturday:  1/9 tem 31/3 09:00 to 18:00

Saturday 1/4 tem 30/8: 9:00 to 17:00

Sunday & Holidays: Closed

© CB-Vape 2018 Copyright. All Rights Reserved.

Groothandel in E-cig / Elektronische sigaretten / E-liquids / Atomizers  / Clearomizers / Aroma's / Bases / Boosters / E-pen

Grossiste en E-cigarettes / E-liquides / Résistances / Aromes / Bases / Boosters / Stick électronique

CB-Vape Your partner for vape & vaping

Order before 15.00 delivery tommorow

From 8.30 till 18.00u Mo -Sa

info@cbvape.be

VAT BE 0812.139.230

IBAN BE 81-7380-2766-4624 BIC KREDBEBB


HEADQUARTER

CASH BLANCKE BVBA

WITTEB BURG 60 8670 OOSTDUINKERKE